Colombia Antioquia El Manzanillo
Ferma Finca Colombia este situata in Regiune Antioquia, unde cafeaua a fost introdusa acum mai bine de 180 de ani. Cafeaua este foarte importanta in...
Retețe corecte pentru băuturi pe bază de lapte
Despre gramajele de cafea sau cafea cu lapte pe care preparatele trebuie să le aibă atunci când le pregătim noi sau când le comandăm în oraș...
Cum stă treaba cu acel „espresso lung”?
O cafea bună folosește minimum 8-9 grame de cafea uscată per porție: 8-9 grame minimum la un espresso și 12-15 grame pentru metode alternative...
Câteva lucruri pe care trebuie să le știți atunci când beți o cafea în oraș
Mulți dintre noi aleg să își prepare cafeaua acasă sau la birou, cu resurse proprii, însă sunt tot pe atât de mulți care aleg să o consume, regulat...
Ce alegem: Blend sau Single Origin?
Vom încerca să lămurim o problemă importantă atunci când vine vorba despre alegerea cafelei: origini individuale sau blenduri? Pe care le folosim și când...
Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când îți prepari cafeaua acasă
În primul rând, trebuie să faci din momentul preparării și servirii cafelei, un moment al tău, pe care să-l tratezi cu respect și atenție...
Cum și de ce prăjim cafeaua așa?
Cafeaua de calitate superioară prăjită de noi, micro-prăjitoria artizanală CLARO, are un potențial aromatic și gustativ foarte ridicat. Dar de unde vine această caracteristică? Cafeaua pe care o găsești la CLARO este...
Principalele specii de cafea
Ca în multe alte „situații gastronomice”, și în cazul cafelei este bine să știm ce anume conține ceașca sau punga pe care o cumpărăm. Și chiar dacă sunt peste 100 de specii de cafea în lume, majoritatea sălbatice, doar acestea 4 sunt crescute cu...
Cafeaua de Specialitate - Termeni si definitii
Cafeaua de specialitate este o subcategorie a cafelei Arabica Single Origin / Arabica de Origine. Cafeaua Arabica de Origine se împarte în două mari grupe: cafea de specialitate și cafea premium. Toate tipurile de cafea ce...
Cafeaua de Origine - Termeni si definitii
Single Origin este o cafea care provine de la un singur producător, o singură recoltă, regiune sau țară. Cea mai înrădăcinată și folosită semnificație este cea de țară și regiune: Etiopia Yrgacheffe, ca să dăm un...