Proiectul El Salvador El Divisadero Anaerob

Proiectul El Salvador El Divisadero Anaerob

Ca să fie claro pentru toți prietenii noștri, îți propunem o serie de articole pentru a înțelege mai bine terminologia „de specialitate” atunci când vorbim de cafea. Fie că ești un cunoscător, un pasionat sau un consumator ocazional, sperăm să găsești informații interesante care să te ajute atunci când îți comanzi o cafea, fie ea la pungă - pentru acasă, sau la ceașcă - într-o cafenea sau un coffeeshop.

Cafea boabe de specialitate El Salvador El Divisadero

Va vom povesti in randurile ce urmeaza cateva lucruri interesante despre un proiect care a generat o cafea foarte buna, cafea pe care o avem si noi disponibila in portofoliul nostru, incepand cu luna Noiembrie.

Divisadero este un proiect condus de fermierul Mauricio Salaveria care consta in aducerea de mostre de cafea din cele 5 ferme pe care Mauricio le detine, intr-un loc comun de testare, une s-au testat diferite metode de procesare, pe diverse varietati de cafea arabica, si efectul pe care aceste procesari si varietati il au asupra gustului produsului final.

Cafea boabe de specialitate El salvador El Divisadero

Mauricio este unul dintre cei mai experimentati fermieri din El Salvador, intotdeauana atent la detalii, cu un spirit inovator si foarte dedicat muncii sale. Isi trateaza cu atentie si respect atat angajatii cat si fermele, avand grija atat de solul cat si de mediul inconjurator fermelor sale, acestea fiind ingrediente cheie pentru a produce constant cafele renumite.

Fermele lui Mauricio se afla intr-o regiune foarte frumoasa din El Salvador cunoscuta ca si Drumul Florilor. Cafeaua despre care vorbim acum provine din lotul (si poiectul) Divisadero, un lot plantat pe una din cele mai vechi si renumite ferme din El Salvador, si anume Himalayan Finca, la o altitudine de 1600 m. Solul este unul vulcanic, de foarte buna calitate, care a generat multe cafele premiate la renumitele competitii numite Cup Of Excellence.

Cafea de specialitate boabe El Salvador El Divisadero

Pentru acet microlot, El Divisadero, Mauricio si-a folosit la maximum caracterul sau inovator. A folosit varietatea de cafea arabica numita F1 Centramericano, varietate care la randul sau este un hibrid obtinut din varietatile Sudan rume si Sarchimor. Metoda de procesare aleasa a fost fermentare anaroba. Adica ciresele de cafea au fost inchise ermetic in recipiente, timp de 36 de ore, in locul cel mai racoros al statiei de procesare. Dupa cele 36 de ore, ciresele sunt scoase apoi afara si intinese la uscat, pe paturi africane, pentru 2 saptamani. Procesul se incheie cu o etape de aerare, in rafturi speciale, din lemn, pentru inca o luna.

Pe ClaroCafe ai o selecție de cafele atent alese. Iată sortimentele pe care le poți găsi pe site-ul nostru: https://www.clarocafe.ro

Pentru întrebări și sugestii, ne puteți scrie pe contact@clarocafe.ro

Cafe boabe El Salvador

Comentarii

Lasa un comentariu