Tipuri de note de gust sunt specifice cafelelor din Africa

Tipuri de note de gust sunt specifice cafelelor din Africa

Băutorii de cafea vorbesc în mod regulat despre cafea că are note fructate, dulci, sau orice alte arome sau gusturi. Acestea nu sunt arome infuzate chimic. Sunt caracteristici inerente boabelor. Provin din mediul în care a crescut cafeaua și modul în care a fost procesată. Cafeaua din Africa, spre exemplu, este diferită de cafea din America Latină. Cafelele din țări precum Brazilia și Columbia tind să aibă caracteristici care amintesc oamenilor de o cafea clasică.

Cafelele africane sunt adesea la fel de exotice ca și țările din care provin. Multe cafele din Africa sunt procesate prin uscare naturală, ceea ce infuzează boaba cu arome din fruct și mucilagii. Aceste cafele au adesea un corp mare, care este îmbunătățit cu o dulceață puternică. Aromele din cafenele din Etiopia, Ruanda, Kenya și Burundi sunt adesea fructate sau florale. Aciditatea lor poate cădea oriunde între cea a unui merlot bun sau a unui ceai tanic britanic pentru micul dejun.

Africa este, evident, un continent imens, peste 30 de milioane de kilometri; este mai mare decât Statele Unite, China și India la un loc. Deci, atunci când spunem „cafea din Africa”, să ne amintim că vorbim despre multe regiuni diferite. Iar acest lucru ne îndeamnă să credem că există și diferite soiuri de cafea în funcție de zonă. În general, însă, cafele africane sunt cunoscute pentru că sunt fructate, dulci și florale. Aceasta înseamnă că, dintr-o cafea africană, puteți obține tot felul de note de la afine la citrice.

Ce note de gust au cafelele din Etiopia?

Fiind locul de naștere al cafelei, nu este de mirare că Etiopia are o cultură puternică atât a producției, cât și a consumului de cafea. Ca întotdeauna, procesarea schimbă aroma și, deoarece Etiopia procesează cafeaua atât în mod natural (uscare), cât și prin spălare, profilurile de aromă pot fi diferite. Cafele spălate sunt puțin mai ușoare, cu note mai florale, cum ar fi iasomia, în timp ce cafelele naturale (sau procesate uscate) tind să fie puțin mai grele, mai fructuoase și siropoase, cu gusturi ca afina.

Spre deosebire de restul Africii, dintre care cea mai mare parte are abia un secol de istorie în producția de cafea, Etiopia crește, fabrică și exportă cafea de peste un mileniu. În timp ce majoritatea țărilor africane se bazează pe procesarea umedă (spălată), Etiopia produce, de asemenea, volume substanțiale de cafele procesate uscate cunoscute sub numele de cafele „naturale”. Prelucrarea uscată necesită multă muncă, dar poate conferi arome grele, fructate - afinul este un descriptor comun - însoțit de aciditate asemănătoare citricelor. 

Ce note de gust au cafelele din Kenia?

Kenia produce cafea Arabica de calitate superioară, recunoscută la nivel mondial pentru gustul său unic și rafinat. Condițiile climatice favorabile din zonele muntoase din Kenia fac mai ușor pentru țară să producă unele dintre boabele de cafea de cea mai bună calitate din lume. Cafeaua keniană este cunoscută pentru complexitatea sa și are adesea o aciditate ascuțită, fructată, combinată cu un corp plin al bobului: gândiți-vă la o cafea de calitate care are un gust destul de tropical. Cafelele din această regiune sunt cultivate în cea mai mare parte la altitudini medii până la înalte, iar țara este cunoscută pentru sistemul său de cooperative de cafea. O mare parte din acestea sunt cultivate la cote înalte în jurul Muntelui Kenia.

Ce note de gust au cafelele din Tanzania?

Oarecum asemănătoare cu cafeaua din Kenia, recenziile despre cafeaua din Tanzania prezintă, de asemenea, o aciditate vibrantă, uneori chiar ascuțită și cu un gust profund, bogat și puternic. Aroma unei cafele din Tanzania poate prezenta o notă rustică și uneori o dulceață specifică pâinii brune.

Nivelurile de aciditate ale cafelei din Tanzania sunt ușor reduse în comparație cu cafeaua din Kenia și sunt, de asemenea, mai puțin consistente cu un corp mai blând. Cafeaua măcinată și uscată din Tanzania poate prezenta un parfum dulce de melasă, ușor floral, cu note de fructe de mere.

Ce note de gust au cafelele din Rwanda?

Există multe aspecte diferite, arome și diferențe subtile între soiurile de cafea din Rwanda. Cu toate acestea, există unele elemente care tind să apară, indiferent de unde provine cafeaua.

Aroma cafelei rwandeze conține note de floare de portocal și lămâie, gustul este unul floral amestecat cu o aromă de fructe, coacăze roșii și fructe de pădure iar gustul lăsat în urmă este de caramel bogat și ciocolată albă.

Ce note de gust au cafelele din Burundi? 

La fel ca vecinul său nordic Rwanda, Burundi cultivă soiul Bourbon pe teren montan. Fermierii adesea spală complet semințele, înmuindu-le atât în timpul fermentării, cât și după aceea. Practica promovează un gust curat, deoarece mucilagiul protector este îndepărtat bine. Cafele din Burundi sunt cunoscute pentru aromele lor dulci de smochine și fructe de pădure și aciditatea suculentă.

Fiecare regiune a lumii, fie ea America de Sud, America Centrală, Africa sau Asia, produce cafea cu niște calități unice. Când selectăm o cafea trebuie să luăm în considerare de unde provine și care sunt caracteristicile sale proprii.

Așadar, Africa este cunoscută în întreaga lume ca una dintre cele mai distincte regiuni unde se produce cafea cu arome unice și distinctive. Condițiile de creștere și recoltare a cafelei din Africa sunt ideale. Solurile bogate în minerale vulcanice, regiunile muntoase, altitudinile mari și apropierea de Ecuator sunt responsabile pentru gustul original. Cafelele africane au note florale vii, fructate și cu note de fructe de pădure. Se caracterizează prin aciditatea strălucitoare tipică și profilul aromelor vinului. Este o regiune în care se găsesc cele mai fructuoase cafele. Citricele, bergamota, fructele de pădure sau iasomia sunt aromele comune.

Comentarii

Lasa un comentariu