
Despre cafelele din portofoliul prăjitoriei Claro
Vrei să descoperi produsele noastre?
La CLARO, încercăm, prin modul în care ne-am structurat ca prăjitorie să atingem câteva aspecte clare și bine definite și anume:
Calitate
Întotdeauna vei regăsi în portofoliul și pe site-ul nostru doar cafele arabica, de origine controlată, iar cel puțin jumătate, dacă nu chiar mai mult dintre cafelele noastre de pe site sunt cafele de specialitate, adică au cel puțin 83-84 de puncte în sistemul SCA (Specialty Coffee Association).
Opțiuni
Încercăm să prezentăm cât mai multe opțiuni, să nu vezi doar 3-4 opțiuni, ci să vezi minim 20 de opțiuni și intenționăm ca în viitorul apropiat să mărim acest număr de opțiuni către 30, să găsești o varietate mare de produse care să îți facă ușoară alegerea indiferent de profilul tău ca și consumator de cafea.
Diversitate geografică
Acoperim o zonă cât mai mare din aria geografică de răspândire a cafelei. Atingem multe țări producătoare atât din Africa, cât și din America Centrală și de Sud. Am avut anual și cafele din Asia, însă nu ne axăm foarte tare pe această zonă deoarece noi punem accent doar pe cafeaua arabica, iar Asia este cunoscută pentru accentul pus pe cafeaua robusta.
Caracteristici de gust
Abordăm toate caracteristicile de gust: avem atât cafele fructate, florale, acide, specifice mai ales zonei Africa, dar și Americii Centrale, cât și cafele ciocolatii pe zona de ciocolată, caramel, toffee, mai corpolente cu aciditate scăzută din zona Americii de Sud, dar și America Centrală.
Metode de procesare
Încercăm să abordăm toate metodele de procesare. Avem atât cafele procesate natural prin fermentare, cât și prin metoda clasică – spălare, dar și prin metoda intermediară – Honey.
Cafele pentru orice categorie de preț
Atingem o vastă zonă de prețuri, accesibile oricui, însă, bineînțeles, anumite cafele mai rare sau cantitate mai mică, cu o calitate deosebită, microloturi, sunt mai scumpe, însă caracteristica generală este că încercăm să nu șocăm în mod negativ prin prețul produselor noastre.
Opțiuni pentru o tipologie cât mai vastă de consumator
Ne adresăm atât celor care iubesc metoda de preparare tip espresso și care au posibilitatea să-și cumpere un espressor acasă și ne adresăm în același timp și celor care iubesc metodele tradiționale: ibric, mokapot sau diverse variații de filtru.
Opțiuni pentru cei care vor să facă trecerea de la cafeaua industrială la cafea de specialitate proaspăt prăjită
Oferim opțiuni în așa fel încât trecerea să fie cât mai lină, să nu șocheze foarte mult, dar în același timp să simtă diferența față de opțiunea pe care au avut-o înainte și opțiunea pe care o pot avea pe mai departe.
Comentarii