Cum ne pregătim acasă un latte?

Cum ne pregătim acasă un latte?

Cunoscători de cafea! Știați că puteți prepara o cafea latte de calitate ca un adevărat barista acasă? Da, tot ce ai nevoie sunt câteva articole simple pentru a produce băuturi care rivalizează cu cele servite la cafeneaua ta preferată. Care este cel mai bun mod de a pregăti un latte acasă? Odată ce înveți câteva trucuri, este destul de simplu. Haide să mergem!

Ce este un latte?

Un latte este o băutură de cafea făcută cu espresso, lapte aburit și spumă deasupra. Care este diferența dintre un cappuccino și un latte? Un cappuccino este format din 13 părți espresso, lapte încălzit și spumă. Un latte este preparat cu 13% espresso și 2/3 lapte încălzit, acoperit cu un strat subțire de spumă. Un macchiato, apropo, este pur și simplu espresso cu un strat mai mare de spumă deasupra.

Un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când comandați un latte este tipul de spumă pe care îl doriți. Vrei ca laptele să aibă o textură „umedă”, pe care bariștii o numesc microspumă. Fără un abur, obținerea acelei texturi poate fi dificilă, așa că vă vom învăța cum să o imitați cu unele articole de uz casnic obișnuite.

Mai întâi, să vorbim despre espresso:

Va trebui să faceți espresso pentru un latte: o cafea tare nu este potrivită! Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de următoarele:

1. Cafea prăjită espresso: pentru a produce aroma întunecată și amară adecvată, prăjirea este esențială. De asemenea, în timp ce faci espresso, asigură-te că folosești o măcinare fină.
2. Aeropress, espressor sau espressor manual: Espresso poate fi preparat într-o varietate de moduri. Facem espresso cu un espressor care se așează pe un blat. De asemenea, puteți folosi un mic espressor manual, care este mai puțin costisitor și mai portabil. Utilizați un Aeropress pentru cea mai ieftină alternativă; pentru mai multe informații, consultați www.clarocafe.ro.

Lapte de folosit pentru cafea latte

Laptele integral este cel mai bun lapte de folosit într-o cafenea latte. De ce? Deoarece laptele integral are cea mai mare grăsime din lapte, deci spumează cel mai bine. Puteți folosi și lapte 2%, care funcționează bine, dar nu are bogăția laptelui integral. Cel mai important aspect al laptelui este să vă asigurați că este cât mai proaspăt posibil! Laptele care se apropie de sfârșitul termenului de valabilitate nu face spumă.
Este posibil să preparați un latte vegan? Da! Laptele de ovăz este laptele vegan ideal pentru un latte, deoarece spumează bine și are o aromă fantastică.

Cum să aburiți lapte cu un espressor (latte perfect)

Care este cel mai bun mod de a aburi laptele? Un espressor care servește și ca abur! Aceasta creează micro-spuma perfectă cu calitatea cremoasă pe care o necesită un latte. Aburirea laptelui îi conferă și o aromă plăcută, cremoasă.
Care este dezavantajul? Espressoarele nu sunt ieftine. Aceasta este cea mai eficientă metodă de a face un latte grozav. Cu toate acestea, puteți obține acest lucru prin simpla batere a laptelui până la un nivel spumos: vezi mai jos! Iată cum să faci un latte cu lapte aburind:

Țineți bagheta de abur chiar sub suprafața laptelui până când își dublează volumul. Aceasta are ca rezultat o spumă spumoasă.
Pentru a face un vortex în spirală, coborâți bagheta lângă partea ulciorului. Bulele de microspumă netede și mătăsoase și senzația cremoasă a unui latte sunt create astfel.
Folosește un termometru sau stabilește când mâna ta nu poate ține ulciorul mai mult de câteva secunde pentru a se aburi până când laptele ajunge la 150 de grade Fahrenheit.
Pentru a pregăti acasă un latte fantastic, nu mai ai nevoie de un espressor cu abur! O poți face aproape la fel de drăguță, pur și simplu încălzind și spumând laptele. Pentru a face un latte, puteți folosi o varietate de instrumente pentru a spuma laptele.

Iată câteva gadget-uri minunate pentru spumarea laptelui pentru barista de acasă:

Spumant de lapte cu mâner. Nu vrei să cheltuiești banii pe un espressor? Un spumant de lapte portabil este mai puțin costisitor și eficient. Spumează laptele la perfecțiune, făcând un macchiato sau un cappuccino ușor. Un latte perfect este puțin dificil de făcut, dar cu instrucțiunile de mai jos, poți face o băutură fantastică.

Presă franceză. Dacă aveți o presă franceză, o puteți folosi și pentru a face spumă! Produce o spumă spumoasă cu bule care sunt ceva mai mari decât cele făcute cu spumantul de lapte cu mâner.

Tel. Se poate folosi și un tel. Acest instrument util nu numai că bate bine laptele, dar produce și bule mai mari și mai puțină spumă decât celelalte tehnici.

Odată ce ai espresso-ul și instrumentele tale, poți ajunge la lucrurile bune! Cea mai importantă abilitate de învățat este spumarea laptelui: după aceea, totul devine o floare la ureche!

Utilizați un espressor, un espressor sau un Aeropress pentru a face espresso-ul.

Aburiți laptele (cu un espressor): Pentru a aburi laptele și a face microspumă, urmați instrucțiunile din secțiunea de mai sus.

SAU, încălziți laptele pe plită apoi spumați-l. O temperatură de 150 de grade Fahrenheit este perfectă: acolo laptele este fierbinte la atingere, dar nu fierbe. Apoi spumați folosind metoda dorită până când laptele este spumat în bule mici, uniforme. Așteptați 30 de secunde până la 1 minut pentru a permite spumei să se încorporeze puțin în lapte, astfel încât băutura să fie suficient de cremoasă.

În concluzie, experimentați pentru a găsi metoda potrivită pentru dumneavoastră. Fiecare are echipamente diferite și dorințe diferite pentru latte-ul său. Joacă-te cu metode diferite până găsești ceea ce este potrivit pentru tine!

Comentarii

Lasa un comentariu