Cafeaua preparată acasă - 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când îți prepari cafeaua

Cafeaua preparată acasă - 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când îți prepari cafeaua

Prepararea cafelei din confortul propriei case a fost ridicată la rang de artă în ultimii ani, consumatorii casnici beneficiind atât de gama largă de informații pusă la dispoziția publicului în ultimii ani, cât și de o mai mare accesibilitate a instrumentelor mai mult sau mai puțin sofisticate de preparare a cafelei pentru acasă, precum și de o explozie a pieței de comercializare a boabelor de cafea, prezentate în modalități cât mai atractive pentru privirile oamenilor și variind în calități esențiale precum note, aciditate și calitate.

În prepararea cafelei acasă, există anumite trucuri simple pe care orice iubitor de cafea le poate implementa în rutina zilnică. Există, de asemenea, și multe lucruri pe care un iubitor de cafea mai puțin experimentat le poate face și rezultatul să fie unul mai puțin satisfăcător- există anumite greșeli în preparare care trebuie evitate, iar acest lucru se poate face cu ușurință dacă urmăm câteva sfaturi simple, menite să ne asiste în prepararea unei cești de cafea acasă care să se caracterizeze prin excelență, gust și savoare.

1. Nu cumpărați cafea de proastă calitate

Primești ceea ce plătești, așa cum spune vechea zicală, și acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de cafea. În timp ce cafeaua ieftină poate părea ca fiind o opțiune atractivă pentru buzunarul dumneavoastră, este puțin probabil ca și papilele dumneavoastră gustative să fie de acord cu această abordare. Ceea ce poate părea ca o promoție sau o afacere bună, în sensul în care ar părea că achiziționați o cantitate însemnată de cafea la un preț deosebit de avantajos, se poate transforma rapid în realizarea că ați investit o sumă considerabilă într-un produs care nu vă poate oferi nici cea mai mică satisfacție. Iar această realizare va veni abia când veți dori să vă savurați în liniște cafeaua fierbinte, proaspăt preparată.

2. Adaptați dimensiunea de măcinare cu stilul de preparare

Diferite stiluri de preparare a cafelei necesită dimensiuni diferite de măcinare. Acest lucru se datorează faptului că rata de extracție a zațului de cafea este mai mare atunci când boabele sunt măcinate mai fin ( mulțumită suprafeței mai mari care este expusă la apa fierbinte). Folosirea boabelor mai fin măcinate crește, de asemenea, timpul necesar apei pentru a trece prin zațul de cafea - gândiți-vă la el ca la un coș cu filtru mai „aglomerat” - ceea ce crește timpul în care apa și zațul sunt în contact.

Toate acestea se traduc în această regulă generală: metodele de preparare cu un timp de contact mai scurt necesită boabe de cafea mai fin măcinate; cele cu un timp de contact mai lung se pretează cel mai bine la boabe măcinate la un grad mai mare. Dacă faci espresso, cafea turcească sau cafea la Aeropress, folosește boabe măcinate fin. Utilizați un grad de măcinare medie pentru Mokka pot, aparate de cafea de tip espressor. În cele din urmă, folosiți un grad de măcinare grosier pentru presa franceză sau metoda cold brew. Și atunci când măcinați, asigurați-vă că utilizați un aparat special sau solicitați magazinului de unde achiziționați să o macine pentru dvs.

3. Nu mai folosiți apa de la robinet

Este ușor să treci cu vederea faptul că orice cană de cafea este 98% apă. Calitatea apei de la robinet nu este aproape niciodată bună, și chiar și apa îmbuteliată poate fi prea dură. Cel mai bine este să folosiți apă filtrată dintr-un dozator Brita sau la dozatorul frigiderului.

4. Măsurați cu atenție cantitatea de cafea utilizată

Oamenii folosesc frecvent prea multă cafea pentru a face o băutură mai tare, dar dacă folosești prea multă, riști să obții arome mult prea acide. În plus, contrar credinței populare, mai multă cantitate de cafea pentru o singură ceașcă nu înseamnă o ceașcă de cafea mai puternică sau mai bună. Când continui să adaugi mai multă cantitate de cafea după un anumit punct, practic risipiți o importantă cantitate de produs care va fi veți extrasă în exces și veți obține la o ceașcă de cafea ce nu poate fi consumată. Acest lucru se datorează modului în care cafeaua (și, prin urmare, cofeina) este extrasă atunci când boabele măcinate și apa interacționează, ceea ce este similar cu motivul pentru care dimensiunea măcinarii contează, motiv prezentat mai sus.

Datorită timpului de contact, ratei de extracție și raportului apă/cafea, există o cantitate limitată de cofeină pe care o poți extrage din boabele de cafea înainte ca aroma să fie compromisă. În loc să adăugați o cantitate mai mare de cafea măcinată, cumpărați o cafea cu un grad de prăjire mai scăzut dacă doriți o cafea mai tare. Un alt mit comun este că tipurile de cafea cu un grad de prăjire mai ridicat oferă mai multă cofeină decât cele prăjite la un grad mai scăzut, însă acest mit nu este susținut de caracteristicile reale ale cafelei.

În plus, cântăriți sau măsurați în mod regulat zațul de cafea. Pentru a cântări cafeaua în grame, cea mai bună opțiune este un cântar de bucătărie simplu și accesibil. Pur și simplu adăugați cantității de cafea utilizate o cantitate de apă de 16 până la 18 ori mai mare și sunteți gata de să vă preparați băutura preferată. Dacă nu aveți un cântar, vor fi suficiente 2 linguri de cafea per 170 de grame de apă.

5. Nu folosiți cafea care are data de expirare trecută

Deși cafeaua veche nu te va îmbolnăvi, gustul și mirosul ei se vor diminua pe măsură ce se apropie de data expirării. Verificați data de prăjire pe ambalajul cafelei; dacă au trecut mai mult de două-trei săptămâni, cel mai probabil cafeaua dumneavoastră își va fi pierdut din savoare și prospețime. Boabele întregi au valabilitatea cea mai mare (până la o lună), în timp ce cafeaua măcinată trebuie consumată în două săptămâni de la cumpărare. Așadar, pe lângă utilizarea boabelor de cafea proaspete, așteptați până când sunteți gata să preparați înainte de a le măcina.

Astfel, prepararea cafelei acasă poate fi un ritual cu adevărat relaxant și îmbietor pentru orice iubitor al cafelei.

Comentarii

Lasa un comentariu