Cafeaua Columbia – cel mai potrivit sortiment pentru acasă?

Cafeaua Columbia – cel mai potrivit sortiment pentru acasă?

Când te gândești ce cafea să îți cumperi, e bine să știi ce este special la soiul de cafea. De exemplu, ai putea fi interesat să încerci o nouă aromă de cafea, cum ar fi cafeaua Columbia, dar eziți, din cauză că nu știi despre ce este vorba. Iată de ce cafeaua Columbia este una dintre cele mai bune alegeri în materie de cafea.

Columbia este faimoasă pentru boabele de cafea, unele dintre cele mai bune din lume. Această cafea este faimoasă pentru gustul ei și pentru aroma să inconfundabilă, blândă, dar bogată, care se ridică din fiecare băutură. De aceea, de peste 200 de ani, cafeaua a fost cel mai bun export al Columbiei. Unul dintre motivele principale pentru care cafeaua din Columbia este atât de bună este geografia: cafeaua crește cel mai bine în soluri vulcanice, la altitudini între 1200 și 1800 de metri, în locuri ferite de îngheț, dar cu multă ploaie. Columbia beneficiază de toate aceste aspecte.

Este cafeaua Columbia bună?

Pe scurt, da. Aromele unice și gustul puternic fac din cafeaua Columbia una dintre favoritele consumatorilor de cafea. Deci, ce o face atât de dorită și de specială? Când vorbim despre cafeaua din locații specifice, ne gândim de obicei la procese de prepare (brewing) sau la prăjire (roasting). În Columbia, nu este neapărat o metodă inedită de preparare sau de prăjire, ci este vorba despre cum cresc boabele de cafea. Cum am menționat și mai sus, Columbia este aproape perfectă din punct de vedere geografic pentru creșterea boabelor de cafea. Climatul tropical, cu ploi abundente precum și lipsa înghețului, la altitudini de aproape 2000 de metri, fac ca boabele de cafea din Columbia să aibă o aroma aparte.

Un alt motiv pentru care cafeaua Columbia este una dintre cele mai bune din lume este dat de recoltarea boabelor de cafea. În timp ce în alte țări există mașini ce au automatizat procesul de recoltare, în Columbia boabele de cafea sunt culese de mână. Culegătorii de cafea aleg să recolteze doar cele mai bune și mai coapte boabe de cafea și examinează un copac 10 zile înainte de a se apuca de treabă.

Arabica vs Columbia Arabica

Sunt două tipuri principale de boabe de cafea: Arabica și Robusta. Arabica este mai ușoară, mai dulce, în timp ce Robusta este mai densă, mai tare. Majoritatea oamenilor preferă soiurile de tip Arabica. Acestea sunt mai gustoase, oferă un gust floral și sunt mai ușor de prăjit. În Columbia, boabele de cafea sunt 100% Arabica. Diferența dintre alte soiuri de cafea Arabica și cafeaua din Columbia (care este tot un soi Arabica) este dată de solul în care au crescut precum și procedeele de procesare. În Columbia, boabele de cafea sunt spălate, din această cauză, uneori veți auzi termenul de “washed Arabica”. După ce sunt culese, acestea sunt pasate cu ajutorul unui pulper. Pasarea lor transformă boabele de cafea într-o formă de pulpă, care este spălată în două sau mai multe zile. Acest proces de spălare necesită multă apă și niște abilitități serioase. Din această cauză, cafeaua Columbia este puțin mai scumpă față de alte soiuri Arabica, dar este și mult mai aromată și mai delicioasă. De asemenea, procentul de cofeină în cafeaua Columbia este aproape dublu față de ce găsești în alte soiuri Arabica. În plus, procedeul de spălare a boabelor Columbiene reduce nivelul de aciditate.

Beneficiile cafelei Columbia

Cafeaua, băută în moderație, are anumite beneficii în sănătatea omului. Dacă ești un fan al gusturilor Columbiene, știi că această cafea este de fapt o “poțiune” ce te revitalizează. Majoritatea oamenilor beau cafeaua Columbia deoarece are un gust grozav și desigur, îi ajută să se trezească și să funcționeze, dar mulți uită câte beneficii în materie de sănătate aduce această băutură magică.

Unul dintre marile beneficii ale cafelei Columbia este faptul că este plină de antioxidanți. Substanțele nocive se acumulează în corpul tău, iar singura modalitate de a elimina aceste substanțe este prin oxidare. Aceasta are loc la nivel celular și îți menține corpul sănătos. Dacă corpul tău nu este capabil să elimine acele substanțe toxice și alte particule dăunătoare, acestea rămân blocate și te îmbolnăvești. Motivul pentru care antioxidanțîi sunt benefici aici este că ei ajută la accelerarea procesului prin care celulele tale se regenerează și își mențin funcția.

Proprietățile antioxidante ale cafelei columbiene s-au dovedit a fi extrem de utile în combaterea celulelor canceroase. Acest lucru face din această poțiune magică o alegere mai bună decât majoritatea medicamentelor alternative care au fost comercializate și consumate intens de mulți oameni.

Cafeaua columbiană este considerată o sursă excelentă de proteine pentru consumul zilnic. Acest lucru este util în special pentru persoanele care încearcă să crească masa musculară. Compușii din această băutură vă pot accelera, de asemenea, metabolismul, astfel încât scăderea în greutate poate fi un beneficiu suplimentar.

Concluzii

Cafeaua Columbia este una dintre cele mai gustoase și mai aromate cafele din lume. Aceasta are multe beneficii în materie de sănătate și este o cafea mai scumpă, rafinată, de tip Arabica. Locația boabelor de cafea precum și procesul de cultivare și spălare a boabelor de cafea oferă un gust special, desăvârșit. Fie că ești un consumator împătimit de cafea sau o bei ocazional, o ceașcă de cafea Columbia este o experiență ce nu trebuie ratată. Dacă ți-am făcut pofta de cafea și ai dori să încerci o cafea Columbiană de calitate, o poți face la CLARO Cafe.

Comentarii

Lasa un comentariu