Istoria Cafelei – Ce Nu Știai Despre Cafea?

Istoria Cafelei – Ce Nu Știai Despre Cafea?

Cafeaua este o licoare magică ce are nenumărate beneficii asupra organismului. Conține antioxidanți ce protejează organsimul de radicali liberi, ajută la reducerea riscului de apariție a unor boli precum ciroza, diabetul, cancerul de colon, maladia Parkinson sau astmul. Faptul că are un gust deosebit și proprietăți energizante nu face decât să adauge un plus de savoare acestei băuturi delicioase.

De unde vine cafeaua?

Primele referințe legate de cafea sunt înregistrate oficial ca datând din secolul al IX-lea. Însă, există foarte multe legend de dinaintea secolului al IX-lea amintesc de o băutură amară cu efecte stimulatoare folosită de arabi în viața de zi cu zi.

Cafeaua este originară din zona Kaffa, o regiune a Etiopiei. De aici cafeaua a migrat fiind dusă în Yemen, pe coasta Mării Roșii, dar și în Egipt, Arabia, Turcia și Persia. Tot pe continentul African, triburile ce lociau aici măcinau boabele crude, amestecându-le apoi cu grăsime animală pentru a obține o pastă. Acesta era consumată de războinicii care mergeau la luptă pentru a avea mai multă energie.

Însă un lucru foarte interesant este că această licoare a fost utilizată pentru prima data că o băutură caldă abia în secolul al XI-lea în Peninsula Arabiei. Consumul de cafea s-a răspândit treptat și în Europa, transformând această băutură într-una extrem de populară.

Astăzi arborii de cafea sunt cultivați cu predilecție în zonele tropicale și subtropicale unde plouă foarte mult. În general acești arbori se plantează la altitudini mari de până la 2000 de metri și generează cafea denumită “high grown” (crescută la altitudine) ce are o calitate deosebită și un gust unic.

Cafeaua este un mijloc bun de socializare, reprezintă un cadou pentru cei pasionați și este un bun energizant după o noapte grea. Gustul și aroma sa sunt de neuitat astfel că fiecare ceașcă de cafea e un deliciu și un răsfăț pur pentru cei care iubesc cafeaua. Tu faci parte din această categorie?

Comentarii

Lasa un comentariu