Diferența ceai verde decofeinizat si normal

Diferența ceai verde decofeinizat si normal

Ceaiul verde decofeinizat are ca scop furnizarea de antioxidanți și nutrienți fără a include cafeina. Deși multă lume consideră că acest tip de ceai nu este “adevarat” datorită lipsei sale de cafeină, acesta este doar un mit. În cazul ceaiului decofeinizat există două metode ce se pot folosi. Una din ele utilizează un tip de solvent etil acetat care reține 30% din polifenolii prezenți în ceai  (naturali și sănătoși). Celălalt proces este mai natural și folosește apă și dioxid de carbon.

Ambele metode vin în ajutorul celor ce nu vor să consume cafeină atunci când beau ceai. Deși poate suna ciudat, ceaiul conține suficientă cafeină (în special ceaiul verde) astfel încât el poate înlocui cu succes cafeaua.

O ceașcă de ceai verde conține undeva între 15-30 mg de cafeină. Acest procentaj este elementul cheie ce oferă gustul amărui ceaiului verde. Deși acest gust nu este apreciat de toată lumea care consumă ceai verde, el stimulează sistemul central nervos și menține creierul alert.

Partea bună este că decofeinizarea nu este atât e complexă precum ar părea la o primă vedere. Și tu poți înlătura cafeina din băutură ta. Lasă ceaiul să se înmoaie în apa fierbinte timp de 45 de secunde. Înlătură acest lichid, adaugă altă apă fierbinte și pentru a doua oară înlătură lichidul rezultat. Apoi urmează aceeași pași ca și pentru o cană de ceai normală. Torni apa și lași să se infuzeze. Prima dată când plicul de ceai se infuzează în apa rezultată se regăsesc aproximativ 8 procente de cafeină, iar a două oară, se regăsește un procentaj mai mic de cafeină.

Cel mai important beneficiu al ceaiului decofeinizat este că gradul de cafeină este mult mai redus și nu provoacă efecte adverse supărătoare precum nervozitatea sau iritabilitate.

Comentarii

Lasa un comentariu