Ceaiul Rooibos și avantajele sale

Ceaiul Rooibos și avantajele sale

Rooibos este denumirea oficială a ceaiului roșu Sud African și se traduce prin “tufiș roșu.” Această plantă este bogată în nutrienți și este folosită de populația din Khoisan de mii de ani datorită puterilor sale miraculoase. Acesta conține antioxidanți, flavonoide, potasiu, fier, cupru, magneziu, zinc, calciu, aspalathin și nothofagin. Aceștia din urmă sunt doi antioxidanți care se regăsesc doar în planta rooibos și contribuie la menținerea sănătății pielii, oaselor, părului și dinților.

Ce avantaje are ceaiul rooibos?

Datorită substanțelor antioxidante, ceaiul rooibos încetinește procesul de îmbătrânire, ajută în cazul insomniilor, întărește sistemul imunitar, elimină durerile de cap și este un aliat de nădejde în lupta împotriva radicalilor liberi.

Totodată, acest ceai roșu stimulează digestia, eliminând greața, voma precum și arsurile la stomac. De aceea el poate fi consumat fără grijă de cei cu probleme stomacale (gastrită, ulcer, etc.)

Ceaiul rooibos poate fi utilizat și ca un adjuvant important în menținerea sub control a unor boli precum diabetul sau obezitatea deoarece conține îndulcitori naturali ce scad nivelul glicemiei. De asemenea acest ceai conține calorii puține fiind perfect pentru persoanele care țin o dietă restrictivă în calorii.

Ca și ceaiul verde, rooibos nu conține cofeină, relaxand sistemul nervos dar menținându-l alert în același timp. Însă acesta nu are același nivel de tanină ca și ceaiul verde astfel că nu împiedică absorbția fierului sau a proteinelor în organism.

De ce este recomandat?

Pentru că:

  • ajută în cazul alergiilor, astmului și eczemelor, este bogat în vitamine și minerale.
  • atenuează acneea, mâncărimile și iritațiile.
  • previne îmbătrânirea premature.
  • aduce un aport important de flour și magneziu organismului ajutând la dezvoltarea eficientă a dinților și oaselor.
  • este anticancerigen, antialergic, antibacterian și antiviral.

Consumul regulat de ceai rooibos poate prelungi viața, îmbunătăți starea de sănătate și modul în care percepem greutățile de zi cu zi.

Comentarii

Lasa un comentariu