Ceai cafeinizat sau decafeinizat?

Ceai cafeinizat sau decafeinizat?

Cafeina, sau cofeina, este o substanta organica, de natura vegetala, ce stimuleaza sistemul nervos central, fiind cel mai consumat drog psihoactiv din lume.

La o simpla cautare pe Google, se poate afla continutul aproximativ de cafeina din ceai. 100 grame de ceai contine 11 mg cafeina, ceea ce inseamna ca ceaiul are de aproape 4 ori mai putina cafeina decat cafeaua (~40 mg la 100 grame de cafea). Aceasta inseamna ca persoanele carora medicul le-a recomandat sa evite bauturile ce contin acest stimulent, trebuie sa evite ceaiul cu cafeina.

Daca va numarati printre acestea, aveti la dispozitie o alternativa la fel de sanatoasa, dar care nu contine acest element. Ca si in cazul cafelelor disponibile atat in variante cu cofeina cat si fara cofeina, puteti gasi si consuma ceai decofeinizat.

ClaroCafe are placerea sa va invite sa incercati doua tipuri de ceai decofeinizat, in variantele negru si verde. In functie de preferintele personale, puteti alege Darjeeling Black Tea Decaf, Sencha Green Tea Decaf, sau ambele.

Darjeeling Black Tea Decaf este un ceai negru decofeinizat, ce provine din Bengalul de Vest, India. Sencha Green Tea Decaf este un ceai verde decofeinizat ce provine din China.

Procesul de decafeinizare al acestor ceaiuri evita metodele chimice si implica, in schimb, tratamentul cu dioxid de carbon. Metodele de preparare sunt aceleasi ca in cazul ceaiurilor cu care sunteti obisnuiti.

Va invitam sa le incercati si sa ne trimiteti impresiile voastre.

Comentarii

Lasa un comentariu