Ce este cafeaua de specialitate? Partea 2

Ce este cafeaua de specialitate? Partea 2

Asa cum am promis, revin cu detalii si exemple suplimentare despre diferentele dintre cafeaua de specialitate si una de calitate inferioara. Sper ca exemplele de mai jos sa fie concludente.

Ceea ce veti vedea in continuare este o comparatie intre o cafea de calitate inferioara, de provenienta Vietnam, si o cafea de specialitate Guatemala Sierra Madre. Iar aceasta cafea Vietnam este o cafea proasta buna, daca ma pot exprima asa.

Imi cer scuze ca nu am fotografiat si sacul, asa cum am zis ca voi face, insa lumina nu era deloc buna in depozit iar pentru o poza relevanta ar fi trebuit sa duc sacul cu pricina in alt loc, deloc la indemana.

Prima poza prezinta cele doua tipuri de cafea in  discutie, neprajite: deci cafea verde. Boabele de Vietnam nu prea arata deloc a verde,  avand diverse nuante, de la galbui pana la inclusiv   negru, ceea ce arata ca boaba este stricata deja. Acea boaba neagra, prin   procesul de prajire, va deveni seaca si se va sfarama.

Guatemala in schimb, are o culoare verde, clara, constanta, prezentand un bob sanatos si curat.

Toate aceste defecte ale boabelor de cafea se "regasesc" in gustul bauturii finale: espresso-ul, cafeaua sau cappucciono-ul nostru.

Diferente majore remarcam si daca comparam cele doua sortimente, dupa prajire.

Guatemala Sierra Madre are un corp plin cu aspect sanatos. Boaba este curata si de dimensiuni mai mari.

Cafeaua din Vietnam are o culoare mai inchisa, in diferite nuante de maro. Este sfaramicioasa si seaca, iar mirosul este incomparabil. Mireasma fructata si delicata a guatemalei sta langa mirosul de seminte prajite al acelui vietnam.

Cele mai mari diferente insa se vad in gust, pe care din pacate nu il putem exprima in cuvinte. Ganditi-va insa ca pe aceste cafele dati o groaza de bani si le gasiti in multe cafenele sau statii peco din tara. Daca aceasta cafea arata asa, ma intreb oare cum arata acele cafele de 2 RON, din aparatele de vending.

In concluzie va sfatuiesc sa fiti mai pretentiosi fata de gusturile dumneavoastra si sa va asigurati ca platiti un pret corect pe un produs corect.

Cat despre cafea de specialitate de la ClaroCafe: Once you’ll TASTE it, you will LOVE it!

Comentarii

Lasa un comentariu