Guatemala Maya

Guatemala Maya: cafea de specialitate

Note de caramel, fructe, lime si lavanda, corp delicat si cremos

More details

30,00 lei

  • 250 G
  • 500 G
  • 1000 G
  • Espresso/Ibric
  • Filtru
  • Boabe
  • Macinata

Informații

Guatemala Mayacafea de specialitate, 84 pts

Note de caramel, cardamon si piersica, corp cremos

Guatemala are  o traditie indelungata in producerea cafelei de calitate. Microclimatul, vegetatia luxurianta dar si solul sunt factori importanti care contribuie la obtinerea unor soiuri excelente de cafea, apreciate in toata lumea.

Boabele de cafea Guatemala Maya s provin de la ferma Maya. Aici exista o asociatie cunoscuta sub numele de Ademaya, din care fac parte peste 61 de producatori mayasi (detinatori de ferme de mici dimensiuni). Acestia cultiva arbusti de cafea la altitudini de peste 1500 m ajungand pana la 1800m. Dintre soiurile predominante se remarca Bourbon, Catuai si Catimor.

Buchetul este delicat si dulce. Se identifica foarte usor note surprinzatoare de caramel, piersica si cardamon.

Regiune: Guatemala, Huehuetenango, Maya

Ferma: Maya

Varietate: Catuai, Bourbon, Pache, Catimor

Altitudine: 1400-1800 metri

Metoda de procesare: Spalare

Score: 84 pts