Etiopia Limmu Natural Mărește

Etiopia Limmu Natural

Etiopia Limmu procesata natural, 87 pts

Note de caise, coriandru si ghimbir

More details

40,00 lei

  • 250 G
  • 500 G
  • 1000 G
  • Espresso/Ibric
  • Filtru
  • Boabe
  • Macinata

Informații

Etiopia Limmu procesata natural, 87 pts

Note de caise, coriandru si ghimbir

Etiopia nu trebuie sa lipseasca din lista originilor cafelelor, desi este una dintre cele mai dificile cafele supuse la procesul de prajire pentru simplul fapt ca are un caracter delicat, floral, de fructe, mult mai dificil de scos in evidenta decât o cafea din America Centrala de exemplu.

Cafeaua Adado provine din districtul Gedeo, zona YirgaCheffe si poarta numele tribului local‚ ’’Adado’’. Regiunea, situata la peste 2000 de metri este formata din peste 7000 de fermieri care reusesc performanta de a exporta anual in medie de 20-30 de containere cu cafea.

Datorita aciditatii vibrante, a tonurilor florale si dulci de caise si piersici si a consistentei catifelate, cafelele Adado sunt renumite pentru splendidele lor calitati, cu note fructate ce se regasesc intr-o ceasca complexa si aromata. Astfel, aceasta cafea este culeasa manual si apoi uscata la soare pe paturi suspendate timp de 4 pâna la 6 saptamani. In acest timp, boabele de cafea se intorc odata la doua ore pentru a le feri de umezeala si de fermentare excesiva.

Buchetul este complex, cu note de fructe dulci-acrisoare, precum caisele si piersicile. Corpul acestei origini speciale ne creeaza senzatia savurarii unui suc proaspat de fructe, cu aciditate ridicata, dar placuta si racoritoare.

Buchetul este complex, dat de metoda de procesare naturala (unwashed).

Varietate: Arabica Coocee

Altitudine: 2000-2200m

Metoda de procesare: Procesata natural

Score: 87 pts